Gönen'li Dericiler Arındı

Gönen

Gönen deri sanayicileri : Çayı biz kirletmiyoruz.``

Uzun zamandır Gönen gündemini meşgul eden Gönen çayı kirliliği hakkında baş sorumlu olarak gösterilen Gönen Deri Sanayicileri Başkan ve yönetimi yaptıkları basın toplantısı ile Gönen çayını kirletmediklerini belgelediler.

23 Temmuz salı günü Gönen Deri Sanayicileri Dermeği binasında yapılan basın toplantısında Başkan Necmi Koç konuya müdahil olan tüm kurum, Kuruluş ve Köy muhtarları davet ederek açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına Gönen Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, AK Parti İlgenel Meclis Üyesi Tuncay Salı, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Gündöndü, Muhtarlar derneği Başkanı Sedat Akman, Ulukır Köyü Muhtarı Burhan Karakurt, Gebeçınar Köyü Muhtarı Yalçın Avcı, Hasanbey Köyü Muhtarı Hasan Bıyıklı ve Deri sanayici Derneği Üyeleri ile birçok basın mensubu katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Koç: “Süreç içerisinde Gönen Çayının kirliliği malum uzun yıllardır başlıca bir sorun olarak durmakta. Ama ne hikmetse bu kirliliğin başlıca sorumlusu biz gibi lanse edildik. Bizde bu konuda gerekli tüm araştırmalarımızı yaparak bizden kaynaklanan bir sorun var mı dedik ve tüm çalışmalarımızı ona göre yaptık. Yaptırdığımız tüm incelemeler de hiçbir bulguya rastlanmadı ve Arıtmamız gayet muntazam bir şekilde çalışmakta. Konuyu daha da ileri götürerek bizim sorumluluğumuz da olmadığı halde kaçaklar olur diye Gönen çayı içerisinde çökertme deposu yaparak bu alanda ki kaçakların tekrar arıtılarak çaya salınmasını sağladık. Bu konuda alnımız ak isteyen her kes Gönen Çayından eline aldığı 3-5 litre suyu istediği kurumda analiz ettirerek çaydaki kirliliğin bizden kaynaklanmadığına şahit olabilir, diyerek daha sonra toplantıya katılanlara Arıtma tesislerini gezildi. 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı